Камера

Vektor-variant-1svetlo-jylto

 

 

 

 

 

 

 

Днес честваме четвърта - последна неделя на адвента. Пряко се подготвяме за Рождество Христово. Бих искал да припомня и насърча за светата изповед. Исус иска да се роди в нашите сърца, затова нека да подготвим място в сърцата ни чрез светата изповед. През всички дни ние сме на разположение, преди и след Литургия, също така през деня всеки може да се обади и да се разберем за часа. Важно е никой да не остане без изповед.

 

Поради пандемията на  COVID-19 тази година по време на празниците на Рождество Христово ще спазваме следните указания: на бъдни вечер тържествена Литургия ще отслужим от 2100 ч. Умолявам да слагаме маските и да спазваме дистанция. Няма да има „живата колиба“. На 25, 26 и 27 декември ще отслужим две Литургии от 1100 и от 1800 ч. – нека да се стараем да идваме по различно часово време, за да избягваме струпването на хора.

 

Във вторник от 1830 ч. ще се проведе репетиция на енорийския хор, а в сряда от 1800 ч. ще се проведе репетиция на министрантите. Предварително благодаря на всички за участие и съдействие.

 

Благодаря на всички, които откликнаха на поканата за украсяване на храма. След празниците ще се обръщам към други семейства за съдействие в демонтажа на украсите.

 

Продължаваме с предколедния базар, организиран от Каритас - Плевен. Приканвам всички да подкрепим тази инициатива, за да помогнем на бедните. Също така в преддверието е поставена кошница на Каритас, където можем да оставим трайни хранителни продукти. След това доброволците от Каритас ще предоставят продуктите на тези, които са в нужда. Благодаря на доброволците на Каритас за техния труд.

 

Благодаря на всички които оставиха дарения за отопление на храма. Продължаваме тази инициатива, като всеки може да остави дарение в касичката.  

 

            Поради факта, че пандемията на COVID-19 се увеличава, насърчавам всички да носим маски и да ползваме дезинфектант, участвайки в богослуженията. Моля всички да бъдем внимателни и отговорни по време на пандемията.

 

Чрез застъпничество на Дева Мария от Фатима пожелавам на всички благословена седмица!

 

о. Ярослав М. Барткиевич OFM Conv.

Енорийски свещеник