1. Утре, от 18.00 ч. ще украсяваме коледната пещера и елхите за „Рождество Христово”. Който от Вас би искали да ни помогне, поканваме Ви сърдечно.
  2. Тази година, ние Францисканците преживяваме юбилей - 800 години на нашето Правило. Затова, благодарение на молбите на нашите настоятели, Папа Франциск даде Пълно опрощение - индулгенция, на всички вярващи, които ще посещават францисканските църкви от 8.12.2023г. до 02.02.2024г. Условията са следните: Изповед, посещение на храма и молитва според намеренията на Папата и за цялата Исусова църква: Отче наш, Радвай се благодатна Марио и вярвам в Бога.
  3. Продължаваме да събираме трайни, хранителни продукти в „милосърдната кошница“. Това нека да бъде нашата енорийска милостиня спрямо бедни и нуждаещите се хора.
  4. Г-жа Рени от енорийския ни Каритас, с помощта на Сестрите на Майка Тереза подготвиха коледни украси, които са изложени в предверието на нашата църква. Всеки от Вас може да има такава украса било за себе си било за подарък, оставяйки доброволно дарение. Даренията за тези украси ще бъдат предназначени за бедни и нуждаещите се хора, за затворниците, като скромни подаръци за Тях, за Рождество Христово.
  5. Бих искал да припомня и насърча за светата изповед. Всеки ден сме на вашето разположение, преди Света Литургия.
  6. Следващата неделя Бъдни Вечер. Светата Литургия през деня ще отслужим от 11.00 ч. и от 2400 ч. -полунощ. Няма да има Литургия от 18.00 ч. В Асеново от 19.00 ч. вечерта.
  7. На 25 декември, понеделник-Тържество Рождество Христово. Светите Литургии ще отслужим от 11.00 ч. и от 18.00. В Асеново от 9.00 ч.
  8. На 31 декември - празник на Светото Семейство. На този ден по време на Светата Литургия подновяване на брачните обещания на семейните двойки и след Светата Литургия почерпка за всички и дядо Коледа за децата. Който би искал да се включи и да донесе нещо за почерпка, предварително Ви благодарим.

             Желаем Ви благословена неделя и седмица!

о. Евгений Ружански   

Енорийски свещеник