1. Днеска преживяваме вече втора Адвентна неделя.
  2. На 13 декември в сряда, възпоменание на св. Луция, девица и мъченица.
  3. На 14.XII в четвъртък, възпоменание на св. Иван от Кръста, свещеник и църковен учител.
  4. На 18.XII в понеделник, от 18.00 часа ще украсяваме коледната пещера и елхите за „Рождество Христово”. Който от Вас би искали да ни помогне, поканваме Ви сърдечно. Заповядайте!
  5. Тази година, ние Францисканците преживяваме юбилей - 800 години на нашето Правило, което е написал св. Франциск, а което е било одобрено от Папа Хонори III на 29.11.1223 г. Също така преживяваме 800 години от първата жива пещера, която е направил св. Франциск в Гречио - Италия. Затова, благодарение на молбите на нашите настоятели, Папа Франциск даде Пълно опрощение - индулгенция, на всички вярващи, които ще посещават францисканските църкви от 8.12.2023г. до 02.02.2024г. Условията са следните: Изповед, посещение на храма и молитва според намеренията на Папата и за цялата Исусова църква: Отче наш, Радвай се благодатна Марио и вярвам в Бога.   
  6. Както по време на Велик Пост, така и през Адвентното време обръщам се към всички Вас, с молба да подарите трайни, хранителни продукти в „милосърдната кошница“, която се намира до голямата врата на църквата ни. Това нека да бъде нашата енорийска милостиня спрямо бедни и нуждаещите се хора.
  7. Също така г-жа Рени от енорийския ни Каритас, с помощта на Сестрите на Майка Тереза подготвиха коледни украси, които ще изложим следващата неделя в предверието на нашата църква. Всеки от Вас може да има такава украса било за себе си било за подарък, оставяйки доброволно дарение. Даренията за тези украси ще бъдат предназначени също за бедни и нуждаещите се хора, като скромни подаръци за Тях, за Рождество Христово.  

             Желаем Ви благословена неделя и седмица!

о. Евгений Ружански  

                                                                                         Енорийски свещеник