1. Иисус в днешното Евангелие ни казва: „Аз съм възкресението и животът; който вярва в Мене, и да умре, ще оживее” и ни задава въпроса: „Вярваш ли в това?” Заедно със св. Марта да Му отговаряме: „Да, Господи, аз вярвам, че Ти си Христос, Син Божий, Който иде на света”.
  2. На 1 април - първа събота на месеца. Преди Светата Литургия Обожаване на Светото Причастие със Св. Броеница.
  3. 2. На 31.03 и 01.04 в София, в манастира на Сестрите Евхаристинки ще се проведе Национална младежка християнска среща. Темите, които ще бъдат представени, ще бъдат свързани и с подготовката за Световната младежка среща в Лисабон. Ще участват и младежи от нашата енория. Да не забравяме за тях в нашите молитви.
  4. 3. В предверието на нашата църква се намира милосърдна кошница, в която можете да оставяте трайни, хранителни продукти и в сравнително добро състояние дрехи, както за възрастни хора така и за деца, които заедно със г-жа Рени от Каритас и със нашите Сестри на Майка Тереза ще раздадем на бедни и нуждаещите се хора.
  5. Следващата неделя, на 2 април ще честваме Връбница - Страдание Господне. Затова, моля, всички да си донесете върбови клонки, които ще осветим, преди Светата Литургия, пред църквата ни и тържествено ще влезем в храма. Ще започнем страстна седмица.
  6. В началото на страстната седмица, на 3 април, в понеделник от 19.00 ч. вечерта, в нашата църква в Плевен ще имаме концерт: Тема: Седемте последни думи на Христос”. Композитор: Йозеф Хайдн. Изпълняват: Юри Тошмаков - цигулка, Момчил Мончев - виола и Десислава Костова - виолончело. Вход свободен. Заповядайте.
  1. На 1 април - събота, от 17.00 часа ще има репетиция на хористите, свързана с подготовката за предстоящите Тържества.
  2. Благодарим сърдечно на о. Венци, че прие поканата и дойде днес при нас, за да ни води специална подготовка преди Тържество - Великден.

Желаем Би благословена неделя и седмица

о. Евгений Рожански

                                                                           Eнорийски свещеник