1. Днеска преживяваме трета постна седмица. Нека да останат в нашите сърца думите на Исус, от днешното Евангелие: „Всеки, който пие от тая вода, пак ще ожаднее, а който пие от водата, която Аз ще му дам, той во веки няма да ожаднее; но водата, която му дам, ще стане в него извор с вода, която тече в живот вечен”.
  2. Както всяка година, по време на Велик Пост, така и тази помагаме на нуждаещите се хора. Тази година се обърнаха към нас и отците Салезиянци от Казанлък, които продължават строежа на църква и училище за деца. Децата от нашата енория заедно със сестрите подготвиха, (получени вече от отците Салезиянци) малки кутийки за тази цел, който има желание нека да ги вземе заедно със информацията и да участва в тази помощ.
  3. Също така ще имаме и милосърдна кошница, в която можете да принасяте трайни, хранителни продукти и в сравнително добро състояние дрехи както за възрастни хора така и за деца, които заедно със г-жа Рени от Каритас и със нашите Сестри ще раздадем на бедни и нуждаещите се хора.
  4. Вчера започнахме Деветница, преди тържество на св. Йосиф, което тази година ще честваме на 20 март, в понеделник от 18.00 часа.
  5. Поклонничеството в Турция. От нашата енория в Плевен имаме 8 записани поклонници и 1 поклонник от Асеново. Доплащане - 800 лева до 31 март, лично на мен.
  6. Благодаря на о. Ярослав за това, че прие поканата и дойде тук при нас в Плевен и за проповядваното от него Божие Слово.

Желаем Ви благословена неделя и седмица

                                                                           о. Евгений Рожански

Eнорийски свещеник