1. Днеска преживяваме IV пасхална неделя - неделя на Добрия Пастир. Също така неска е световен ден на молитва за свещенически звания.
  2. От утре започваме месец май, месец посветен на Божията Майка, Дева Мария. През целия месец май, след Светата Литургия ще имаме Майски набожности. Утре няма да има Литургия.
  3. На 2 май - вторник, възпоменание на св. Атанасий  епископ и църковен учител.  Да не забравяме в нашите молитви за бр. Атанасий, който в този ден ще чества своя имен ден.
  4. На 3 май - сряда ще имаме празник на св. Филип и Яков Апостоли.
  5. На 6 май – събота, Гергьовден - ден на храбростта.
  6. На 13 май - събота в нашето Светилище в Плевен  ще честваме храмов празник на Дева Мария от Фатима. Тържествената Литургия ще бъде отслужена от 11.00 ч, председателствана от Монс. Страхил Каваленов, Никополски Епископ. Заповядайте! По време на Светата Литургия един младеж ще приеме тайнство Миропомазание. 
  7. По време на велик Пост в нашата енория събирахме храна и дрехи за бедни и нуждаещи се хора. Благодарим за вашата помощи солидарност с тях. Също така донесете и кутиите, в които сте събирали дарения за строежа на църквата и училище на отците Салезиянци от Казанлък и ще ги предам на тях.

Желаем Би благословена неделя и седмица

о. Евгений Ружански

.                                                                            Енорийски свещеник