1. Днеска преживяваме Тържество Два Мария Богородица и също така започваме Новата 2023 Година. Нека Майката на Исус, Богородица да се застъпва за всеки един от нас и за нашите семейства, в началото на Новата Година и да изпроси мир на света, а особено за измъчвана от войната Украйна.
  2. На 6 януари Тържество Богоявление. Светата Литургия ще отслужим от 18.00 часа.
  3. Миналата година, празникът на Светото Семейство беше на 30 декември, в петък. Обаче подновяването на брачните обещания, на семейните двойки ще направим на следващата неделя, на празника кръщение Господне, по време на Светата Литургия от 11.00 часа и лед нея почерпка за всички. Също тогава за децата Дядо Коледа ще донесе подаръци. Който би искал да се включи и да донесе нещо за почерпка, предварително Ви благодарим.  
  4. Започваме да благославяме семейства и домове в нашата енория в Олевен. Моля ви, да ни кажете, кога бихте искали да посетим вашите семейства, за да можем да уточним конкретни дати и часове.
  5. На 15 януари – в неделя от 19.30 часа, в нашата църква ще имаме Концерт свързан с Рождество Христово.
  6. Вчера, от 9.34 ч. италианско време, след тежко боледуване почина Папа Бенедикт XVI, който преживя 95 години. Вечен покой дай му Господи и вечна светлина да го озари. Нека да почива във мир. Амин.   

Желаем Ви благословени и светли Празници. 

Честита Нова, 2023 Година!

о. Евгений Ружански

                                                                                                Енорийски свещеник