1. Днеска, католическата църква в България почита паметта на четиримата български мъченици: бл. Евгений Босилков, бл. Камен Вичев, бл. Павел Джиджов и бл. Йосафат Шишков.По време на комунистическия режим в България, през лятото на 1952 г., са арестувани много католически свещеници. Сред арестуваните са и никополският епископ Евгений Босилков – пасионист, и отците успенци Камен Вичев, Павел Джиджов и Йосафат Шишков. Смъртните присъди са изпълнени на 11 ноември 1952 г. в Централния софийски затвор.   
  2. Днеска преживяваме Денят на „Каритас“ , който съвпада с обявения от папа Франциск Световен ден на бедните и насочва внимание към хората, изтласкани в периферията на света и на живота, изоставени и забравени в своето страдание.
  3. На 19 ноември, събота, в навечерието на празника Христос Цар, в нашето светилище в Плевен ще се проведе подготвителна младежка среща за младежите от България.
  4. На 23 ноември, в сряда, от 19.00 часа, в нашето светилище на Дева Мария от Фатима ще се състои концерт на плевенската Филхармония, "Стабат Матер" - Дж. Росиниего. Много сърдечно Ви каним! Заповядайте! 
  5. Следващата неделя Празник Христос Цар на Вселената.
  6. Днеска, след обяд о. Реджит от Индия ще пристигне вече в нашия манастир, в нашата енория в Плевен и от 18.00 часа вечерта заедно с нас ще отслужи Светата Литургия.

  Желаем Ви благословена неделя и седмица!

                                                                                                                                                                                о. Евгений Ружански

   Енорийски свещеник