1. Следващата година през месец август ще се проведе световна младежка среща в Лисабон с Папа Франциск. Затова на 19 ноември тази година в събота в навечерието на празника Христос Цар,в нашето светилище в Плевен ще се проведе подготвителна младежка среща за младежите от България.Желаещите младежи от нашата енория поканвам да участват в това важно за тях събитие. 
  1. Има нов, малък литургичен календар за 2023 г. Цената 1,50 лв.
  1. На 1 ноември - във вторник Тържество на „Всички Светци” и ден на народните будители. В този ден Светата Литургия в Плевен ще се отслужи от 18.00 часа, а в Асеново от 9.30 часа.
  1. От 1-8 ноември можем да получим Пълно опрощение, което в тези дни подаряваме като нашата помощ за починалите. Условията са: изповед, посещение на гробищата, молитва за умрелите и молитва според намерения на папата и вярвам в Бога.
  1. На 2 ноември – в сряда, възпоменание на покойните - задушница. Светата Литургия в Плевен ще се отслужи от 18.00 часа, а в Асеново от 11.00 часа на гробищата.
  1. Всички сме отговорни да се молим за починалите, особено през месец ноември. Те очакват от нас този молитвен подарък, чрез който по-бързо ще могат да се срещнат с Бога в небето. Можете да записвате да се отслужват Литургии за вашите близки починали, преди или след Светата Литургията.
  1. Също така, ще се молим за починалите от нашите семейства през месец ноември, във всяка неделя и в четвъртък, 15 мин. преди Светата Литургия.

 Желаем Ви благословена неделя и седмица

                                                                                                                                                                                                          о. Евгений Ружански

                                       Енорийски свещеник