1. В днешното Евангелие Исус ни подсказва, че тази молитва е мила на Бога когато човек съкрушен и смирен, със своите радости и проблеми, със своите грехове и слабости стои пред Бога и моли за прошка.
  1. Вчера, в събота в нашия манастир  в София, при нашите събратя о. Ярослав и бр. Атанази се състоя учредяване и благославяне на католическо интернет радио „Аве Мария” от кардинал Леонардо Сандри - Префект на Конгрегацията за Източните църкви. Вече радиото започна официално ежедневно предаване. Ето сайта: radioavemaria.net
  1. Следващата година през месец август ще се проведе световна младежка среща в Лисабон с Папа Франциск. Затова на 19 ноември тази година в събота в навечерието на празника Христос Цар, в нашето светилище в Плевен ще се проведе подготвителна младежка среща за младежите от България. Желаещите младежи от нашата енория поканвам да участват в това важно за тях събитие. 
  1. Има нов, малък литургичен календар за 2023 г. Цената 1,50 лв.
  1. Почина бащата на о. Станислав Зиемински, затова да се молим за него Бог да го приеме в небесното Царство, а на семейството на о. Станислав Бога да даде сили и благодати в толкова важен и труден за тях момент.

 Желаем Ви благословена неделя и седмица!

                                                                                                                                                                                                                                                    о. Евгений Ружански

                                                                                                       Енорийски свещеник