1. Исус в днешното Евангелие казва много важни думи за нас: „Та Бог ли няма да защити избраниците Си, които викат към Него денем и нощем, макар и да забавя да ги защити? Казвам ви, ще ги защити наскоро. Но Син Човеческий, кога дойде, ще намери ли вяра на земята?”
  2. На 18 октомври, в във вторник ще честваме празник „на Свети Лука Евангелист”.
  3. На 19 октомври, в сряда ще честваме празник на св. Павел от кръста.
  4. На 22 октомври, в събота, в нашия манастир  София, при нашите събратя о. Ярослав и бр. Атанази ще се състои учредяване и благославяне на католическо интернет радио „Аве Мария” от 17.00 часа. Тържеството ще бъде излъчвано на живо. Сайт: radioavemaria.net От този момент радиото ще започне ежедневно предаване.
  5. Затова на този ден - 22 октомври, събота няма да има Литургия от 18.00 часа в Плевен, а ще я отслужим от 10.00 часа преди обяд.
  6. Следващата година през месец август ще се проведе световна младежка среща в Лисабон с Папа Франциск. Затова на 19 ноември тази година в събота в навечерието на празника Христос Цар, в нашето светилище в Плевен ще се проведе подготвителна младежка среща за младежите от България. Желаещите младежи от нашата енория поканвам да участват в това важно за тях събитие.  
  7. Има нов, малък литургичен календар за 2023 г. 

Желаем Ви благословена неделя и седмица!

о. Евгений Ружански

                                                                                               Енорийски свещеник