Vektor-variant-1svetlo-jylto

 

 

 

 

 

 

 

Днес започваме адвента. Бих искал да напомня, че това време е много специално, т.е. Бог ще ни води чрез своето слово в подготовката за Рождество Христово.

Насърчавам всички през тези дни да отделим повече време за молитва, размишления върху Божието слово, за участие в богослуженията. Едновременно да бъдем будни и да не се поддаваме на изкушенията да бъдем съсредоточени само и единствено върху подаръците или украсите.

 

Днес е първият ден от Деветницата на Непорочното Зачатие. Чрез девет дена ще се подготвяме за този празник. Приканвам всички да участват в деветницата. По този повод всеки ден ще служим вечерната Литургия с молитви от деветницата. Който не може да участва нека лично моли деветницата в къщи.

 

На 5 декември честваме първа събота на месеца. Поради ниските температури фатимската набожност ще започнем от 1730 ч. с обожаване, от 1800 ч. - света Литургия в чест на Дева Мария и ще приключим с шествие на светлината.

 

Изложена е кошница на Каритас в преддверието, където можем да оставим трайни хранителни продукти. След това доброволците от Каритас ще предоставят продуктите на тези, които са в нужда.

 

От следващата неделя във фоайето на църквата ще се организира благотворителен предколеден базар. Събраните средства ще бъдат предоставени в помощ на нуждаещи се от нашата енория. 

 

            Поради факта, че пандемията на COVID-19 се увеличава, насърчавам всички да носим маски и да ползваме дезинфектант, участвайки в богослуженията. Моля всички да бъдем внимателни и отговорни по време на пандемията.

 

Чрез застъпничество на Дева Мария от Фатима пожелавам на всички благословена седмица!

 

о. Ярослав М. Барткиевич OFM Conv.

Енорийски свещеник