Vektor-variant-1svetlo-jylto

 

 

 

 

 

 

 

Днес честваме последната неделя на обикновеното време и едновременно Тържество на Исус Христос - Цар на Вселената.

 

Следващата неделя - 29 ноември, започваме адвента – предколедното време. Бих искал да напомня, че това време е много специално, т.е.  Бог ще ни води чрез своето слово в подготовката за Рождество Христово. Насърчавам всички през този период да отделим повече време за молитва, размишления върху Божието слово, за участие в Богослуженията. Едновременно да бъдем будни и да не се поддаваме на изкушенията да бъдем съсредоточени само и единствено върху подаръците или украсите.

 

Продължава пандемията на корона вирус. Всички сме притеснени от това как се разпространява вирусът. Нека се стараем да бъдем солидарни – израз на тази солидарност да е загрижеността един за друг, а особено за възрастните. От тази неделя ще бъде оставена за постоянно кошница в преддверието, където ще можем да оставяме трайни хранителни продукти. След това доброволците от Каритас ще предоставят продуктите на тези, които са в нужда.  

 

Благодаря на всички за даренията събрани за отоплението на църквата. Всеки който желае да се включи в тази инициатива, може да остави дарението си в касичката до входа на църквата.   

 

            Поради факта, че пандемията на COVID-19 се увеличава, насърчавам всички да носим маски и да ползваме дезинфектант, участвайки в богослуженията. Моля всички да бъдем внимателни и отговорни по време на пандемията.

 

Чрез застъпничество на Дева Мария от Фатима пожелавам на всички благословена седмица!

 

о. Ярослав М. Барткиевич OFM Conv.

Енорийски свещеник