Vektor-variant-1svetlo-jylto

 

 

 

 

 

 

 

Днес честваме неделя на Каритас. Молим Бог за всички които се ангажират в служба на нуждаещите се. В нашата енория имаме Каритас – доброволците  подготвят коледен базар, по този начин ще събираме средства за да подпомогнем  тези които са в неравностойно положение.

 

На 22 ноември в София ще бъде ръкоположен за помощен епископ на Софийско – Пловдивска Диоцез о. Румен Станев. Призовавам всички за молитва за нов епископ.

 

През месец ноември поверяваме душите на починалите верни на Божието милосърдие във вторник и четвъртък преди светата Литургия.

 

Благодаря на всички за даренията събрани за отоплението на църквата. Продължаваме да събираме средства на тази цел. Даренията можем да оставяме в касичката до входа на църквата.   

 

            В преддверието е изложен списък за почистване на храма през месец декември. Приканвам енориашите да се включат в тази инициатива.

 

Поради факта, че пандемията на COVID-19 се увеличава, насърчавам всички да носим маски, участвайки в богослуженията. Моля всички да бъдем внимателни и отговорни по време на пандемията.

 

Чрез застъпничество на Дева Мария от Фатима пожелавам на всички благословена седмица!

 

о. Ярослав М. Барткиевич OFM Conv.

Енорийски свещеник