Vektor-variant-1svetlo-jylto

 

 

 

 

 

 

 

 

Днес честваме тържество на всички светци. Този празник ни припомня, че всички сме призвани за светостта. Призоваваме застъпничество на всички светци да растем във вярата и всеки ден да имаме по-голямо общение с Бога.

 

На 2 ноември честваме задушница – молим Бог за всички починали верни. Нека да не забравяме за нашите близки в нашите молитви. Особено важно е да отслужваме света Литургия за тях. Тържествена заупокойна Литургия ще отслужим от 18 часа.

 

През месец ноември ще поверяваме душите на починалите верни на Божието милосърдие във вторник и четвъртък преди светата Литургия. Ако някой иска да добави имена на починали близки, нека да се свърже с мен.

 

През тази седмица преживяваме дни на духовна обнова: първи четвъртък, първи петък и първа събота.

 

Заради увеличаването на заразените от коронавирус отменяме вероучението на децата и всички пасторални срещи.   

 

Наближават студените месеци, затова ще събираме средства за отопление на църквата. Обръщам се с молба към всички енориаши да се включат с финансова помощ. Даренията можем да оставяме в касичката до входа на църквата.   

 

Поради факта, че пандемията на COVID-19 се увеличава, насърчавам всички да носим маски, участвайки в богослуженията. На входа монтирахме диспечер с дезинфектант. Моля всички да бъдем внимателни и отговорни по време на пандемията.

 

Чрез застъпничество на Дева Мария от Фатима пожелавам на всички благословена седмица!

 

о. Ярослав М. Барткиевич OFM Conv.

Енорийски свещеник