troj3800-900x380

Вчера изпратихме отец Асен. Нека молим за него Бог да го приеме в своето царство. Отец Асен преживя голяма част от живота си именно в Плевен. Нека да го споменаваме често в нашите молитви и да вярваме, че той ще се моли за нас от небето. 

Месец юни е посветен на Пресветото Сърце Исусово. По този повод след всички литургии ще бъде отслужвана набожност – обожаване на Светото причастие, литания към Пресветото Сърце Исусово и посвещаване на човешкия род. 

През настоящата седмица честваме следните възпоминания и празници:

  • четвъртък, 11.06 – св. Варнава ап. - празник;
  • събота, 13.06 – св, Антоний от Падуа свещ. ц. уч. – празник. Храмов празник в гр. Белене. 

Планирания на 6 юни поход в Централен Балкан за целите семейства от енорията ни се отлага за събота – 27 юни. Целта ни ще бъде хижа Козя стена. Похода ще бъде за цял ден, за малки и големи, деца и възрастни. В планината ще отслужим Света литургия сред природата. Ще ни води Борислав Трифонов. Желаещите нека да се свържат с о. Венци. 

На 3 юни отец Ярослав честваше рожден ден, а на 28 май честваше и 15 год. юбилей по случай своето ръкоположение. Затова отложеното енорийско барбекю ще се проведе на 13 юни след литургията от 18:00 ч. Участващите нека да не идват с прани ръце! 

Пожелаваме на всички успешна, благодатна и благословена седмица! 

 pax

о. Венци Николов OFMConv.