1Непрекъснато излъчване на живо на литургиите и набожностите в светилището можем да намерим на ютюб канала: https://www.youtube.com/watch?v=NqVaXNfLHjQ.

Насърчаваме верните от нашата енория да започнат постепенното си завръщане в храма и преживяването на Евхаристията на живо, със запазване на съответните предпазни мерки. Напомняме за задължителното закриване на устата и носа на затворени публични места. 

През изминалата седмица на 13 май от 18:00 ч. в края на Светата Евхаристия подновихме посвещаването на Католическата Никополска Епархия на покровителството на Блажената Дева Мария, а събота 16 май отбелязахме тържеството с гости от различни енории. Нека Дева Мария ни води! 

Онези, които се подготвят за приемане на тайнствата ще продължат подготовката си през летния сезон, а самото приемане на Миропомазание и Първо причастие, както и всички Конверсии ще се проведат на есен. 

През настоящата седмица, в неделя 24 май, честваме тържеството Възнесение Господне, както и ще отбележим деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. 

Относно склуптурната композиция на Дева Мария и децата, намираща се на алеята пред църквата, готов е 3D проект, който тези дни ще бъде въведен в общината за одобрение, както и очакваме финализиране на архитектурния план. 

Напомняме на верните от енорията за задължителното закриване на носа и устата в закрити помещения! Молим ви, носете в храма маски или шалове! Благодарим! 

Пожелаваме на всички успешна, благодатна и благословена седмица! 

о. Венци Николов OFMConv.

pax