pyzio

От името на нашата енория и моите събратя, изказвам сърдечни благодарности на Провинциялния ни настоятел – о. Виеслав Пижио, който благослови новите евангелисти на свода на храма, както и стотиците звездички, в присъствието на Генералния викарий на епархията монс. Страхил Каваленов. Благодаря и за всяка подкрепа от негова страна и от страна на нашата Провинция за труда и силите, за да може тази мисия да се осъществява успешно.  

През настоящата седмица честваме следните литургични празници и възпоминания:

30 ноември – събота – празник на св. Андрей апостол. 

На 29 ноември – четвъртък – започваме Деветница в чест на Непорочното Зачатие на Дева Мария (8 декември). 

Идната неделя е първа от четирите недели на Предколедното време. Както и други години по същия начин и сега сме поканили различни проповедници, по особен начин и за англоговорящите посетители на нашето светилище както следва: 

1 декември – о. Младен Плачков (Раковски)

8 декември – о. Патрик Виале (Свищов)

15 декември – о. Яцек Вуйчик (Варна)

22 декември – монс. Паулу Бутнару (секретар на Светия Престол) 

През зимния сезон ще събираме средства за отопление на църквата. До входа на храма е поставена специално за това, подготвена касичка. 

Вече избрахме членове и УС на „Каритас“ в нашата енория. Който иска може да се включи в дейностите, които ще извършваме като начало. Това са „Център за социални грижи“, „Празничен базар“ и „Милосърдната кошница“. 

Миналата недела – 17 ноември се молихме за всички бедни, както и за жертви и пострадали в резултат от пътнотранспортни произшествия. Поради тази причина бихме искали на 1ви декември (неделя) да осветим всички превозни средства от нашата енория и всички шофьори. За това каним всеки един от вас да паркира колата си на алеята пред входа на църквата и след Светата литургия от 11:00 ч. ще бъдат осветени, както и белязани със емблематичен християнски знак „риба“, който можем да закупим в църковния магазин. 

Излязоха от печат новите литургични календари за 2020 г. Можем да си закупим от църковния магазин. 

Пожелаваме на всички успешна, благодатна и благословена седмица! 

о. Венци Николов OFMConv.

pax