Камера

Untitled-design-2

 

 

 

 

 

 

 

Днес честваме трета неделя на адвента, наричана Gaudate – неделя на радост. Литургичните четива ни приканват да се възрадваме от факта, че Господ Исус идва. Пожелавам, в трудното време което преживяваме, да не липсва в нашия християнски живот радостта, която идва от вярата. Въпреки трудностите да се уповаваме на Бог.

 

От днес вечерната Литургия ще служим на български език.

 

Поставихме в центъра на града традиционната пещера – изображение за Рождество Христово. Благодаря на Г-н Кмета Георг Спартански за разрешението. Нека пещерата помогне на всички граждани и гости на града да открият същността на празника. 

 

Поради пандемията тази година няма да има бригада за украсяване на църквата – за да избегнем струпването на хора. Лично ще се обаждам на семействата, които ще идват по определено време и постепенно ще украсим храма. Обръщам се с молба към всички да бъдем отворени.

 

Продължаваме с предколеден базар, организиран от Каритас - Плевен. Приканвам всички да подкрепим тази инициатива, за да помогнем на бедните. Също така е оставена кошница на Каритас в преддверието, където можем да оставим трайни хранителни продукти. След това доброволците от Каритас ще предоставят продуктите на тези, които са в нужда.

 

Благодаря на всички които оставиха даренията за отопление на храма. Продължаваме тази инициатива, като всеки може да остави дарение в касичката.  

 

            Поради факта, че пандемията на COVID-19 се увеличава, насърчавам всички да носим маски и да ползваме дезинфектант, участвайки в богослуженията. Моля всички да бъдем внимателни и отговорни по време на пандемията.

 

Чрез застъпничество на Дева Мария от Фатима пожелавам на всички благословена седмица!

 

о. Ярослав М. Барткиевич OFM Conv.

Енорийски свещеник